Een betere gaming-ervaring en meer sales dankzij data
Gladi8tor

Een betere gaming-ervaring en meer sales dankzij data

About the project

Gladi8tor biedt hét platform voor kwalitatieve games tijdens vluchten. Het bedrijf wil gamers de ultieme ervaring bieden en zo veel mogelijk luchtvaartmaatschappijen en adverteerders aan boord krijgen. Triple ontwikkelde een dataplatform in Microsoft Azure Cloud en bouwde dashboards waarmee Gladi8tor precies kan zien én voorspellen welke persona's het gamingplatform gebruiken en welke advertenties de meeste impressies en de beste conversie hebben.

Skills

Data Engineering, Predictive Modelling, Visualisation and Consultancy

Services

Modern entertainmentplatform

Het platform van Gladi8tor biedt niet alleen een grote selectie aan topgames, maar ook gaming-nieuws, een videokanaal met e-sports-wedstrijden en een onboard digitale shop.

Passagiers kunnen via hun eigen tablet of telefoon inloggen op het lokale netwerk van het vliegtuig. Dit platform is zeer interessant voor luchtvaartmaatschappijen. Enerzijds omdat het veel meer mogelijkheden biedt en sneller te updaten is dan de traditionele schermen in vliegtuigen. Anderzijds omdat via het platform advertenties kunnen worden aangeboden.

Gedetailleerde informatie over engagement

Triple venture Esports Club creëert al enkele jaren content over gaming en e-sports voor het platform van Gladi8tor. Nu werd ons gevraagd verschillende databronnen te combineren en deze visueel toegankelijk te maken. Die grafieken en dashboards  kan Gladi8tor vervolgens gebruiken om het platform te verbeteren, maar ook om de relevantie van het platform aan te tonen voor luchtvaartmaatschappijen en adverteerders.

Wat doen mensen en wat is de gebruikerservaring op het platform? Waar klikken mensen op, wat zijn de meest gespeelde games, hoeveel mensen zijn er ingelogd tijdens de vlucht?

Dit alles is zichtbaar in het beschrijvende dashboard dat we hebben ontwikkeld. Op basis van deze verzamelde data Gladi8tor in staat om de gebruikerservaring voor de passagiers te verbeteren. Daarnaast laat dit dashboard zien hoeveel advertenties zijn bekeken, door welke personen en op welke vluchten. Door te segmenteren is het mogelijk gericht advertenties aan te bieden voor een maximale conversie.

Goede voorspellingen met historische data

Gladi8tor wilde graag gebruik maken van een sales-tool om nieuwe vliegmaatschappijen te overtuigen van het potentieel en de commerciële waarde van het platform. Om dat te bereiken, hebben we een predictive dashboard gebouwd. We gebruiken hierbij historische data van vluchten om bij toekomstige vluchten te voorspellen welke mensen met een specifiek gaming-profiel de app zullen downloaden en in welke advertenties zij interesse hebben. Door de data te modelleren, kunnen we gericht voorspellen welke mensen op een toekomstige vlucht zitten en wat de financiële waarde kan zijn bij de verkoop van advertenties.

Inzichten dankzij smart BI dataplatform

Voor het genereren van de decriptive en predictive dashboards maken we gebruik van allerlei verschillende databronnen. Deze zijn gekoppeld via de Microsoft Azure-database. In het door ons ontwikkelde BI smart dataplatform laden we de flight aware-data en resultaten van toonaangevende gaming-onderzoeken naar persona’s over het gebruik van het Gladi8tor-platform. Daarbij gaat het onder meer om het kijkgedrag, het klikgedrag en de laatste cijfers over hoeveel een adverteerder kan vragen. Aangezien het een intern netwerk binnen een vliegtuig is,, is het niet mogelijk advertenties via geautomatiseerde bidding te verkopen. Passagiers die via het platform een aankoop doen, ontvangen via e-mail een link voor betaling.

Bij het inladen en verwerken van de data maken we gebruik van Azure Functions, Azure Data Factory en SQL Data Warehouses. De visualisatie van de dashboarding is gemaakt in Tableau.