Triple
AZ integreert Virtual Reality in trainingsprogramma
AZ en Beyond Sports gaan nauwer samenwerken
AZ en Beyond Sports gaan nauwer samenwerken op het gebied van Virtual Reality. Naar aanleiding van de resultaten van een onderzoek van Beyond Sports bij de AZ Jeugdopleiding integreren de Alkmaarders Virtual Reality structureel in het trainingsprogramma.
https://backend.wearetriple.com/upload/20160706090613.vr1.jpg
Afgelopen seizoen onderzocht Beyond Sports in samenwerking met Triple IT het gebruik van Virtual Reality bij AZ Onder 15. In het onderzoek werden jeugdspelers in een virtuele wedstrijdsituatie geplaatst om die vervolgens op het trainingsveld toe te passen. De resultaten van het onderzoek laten een sterke verbetering zien van het beslissingsvermogen in echte veldsituaties. De Virtual Reality-trainingen van Beyond Sports zijn gebaseerd originele wedstrijddata. In combinatie met opgedane wetenschappelijke inzichten belooft Beyond Sports een structurele verandering in de manier waarop topsporters getraind worden.

Brandenburg: ‘Constant op zoek naar laatste ontwikkelingen’
“AZ wil structureel koploper zijn als het gaat om innovatief beleid”, reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Wij zijn constant op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van topsportinnovatie om het niveau van de jeugdopleiding te verbeteren. De studie bij AZ Onder 15 laat een interessante ontwikkeling zien als het gaat om de rol van technologie in de topsport. Virtual Reality is een uitstekend middel om achteraf een situatie uit de wedstrijd her te beleven en er zodoende optimaal van te leren.”

Schouten: ‘Resultaten zijn revolutionair’
“In andere branches leidde de introductie van data gedreven technologie al tot revolutionaire veranderingen”, zegt Sander Schouten, Director Business van Beyond Sports. “AZ zet met de keuze voor Beyond Sports in op een grote rol voor technologie in de begeleiding en de training van zowel topsporters als nieuw talent. Wij staan nooit stil, de resultaten zijn revolutionair en we zijn aan de hand hiervan al bezig met het ontwikkelen van nieuwe tools.”

Foto's: Ed van de Pol / www.edvandepol.nl
Hi, I am Wozz. Can I help you to find a job? I am always here for you!