API Developer


This job is intended for Dutch speaking candidates.

Bij Triple worden wij gedreven door een passie voor technologie en innovatie. Wij versterken topmerken met digitale innovaties en oplossingen gericht op mobiel en internet in uiteenlopende branches voor o.a. Vodafone, RTL, Heineken, Ajax, Max Verstappen, citizenM, Talpa en ANWB. Van concept en strategie tot design, van apps tot optimalisatie, Virtual Reality en zorgen dat de diensten optimaal presteren via een passende hosting oplossing.

Voor ons Development team zijn wij op zoek naar een

API Developer


In de rol van API Developer ben je verantwoordelijk voor het onderhoud binnen onze API management systemen AWS API Management, Azure API Management en Apigee (Google API management), Tyk). Daarnaast denk je mee over API oplossingen die het beste aansluiten bij de klant. Bovenal heb je affiniteit met API’s/ Backends en bij voorkeur met (basis) programmeren. Wil jij graag ons API management team versterken? Het team waarin je werkzaam bent bestaat uit vier API developers en totaal ongeveer 60 Developers. Naast onze social events vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Niet alleen door het volgen van cursussen maar ook door het bezoeken van beurzen en het bijwonen van tech events op jouw interesse gebied. Hierdoor kun je jezelf blijven uitdagen en krijg je de ruimte om verder te groeien.


Wat biedt Triple?


Triple is een digitaal bureau gevestigd in Alkmaar waar we met 150 enthousiaste collega’s werken. Bij Triple kun je je creativiteit kwijt en lopen we voorop met de nieuwste technieken. Wij bieden een marktconform salaris en daarnaast zijn een laptop, internetvergoeding en reiskostenvergoeding onderdeel van ons aanbod. Ons pand in Alkmaar is goed bereikbaar, zowel met het OV als met de auto en heeft voldoende parkeergelegenheid. Naast het serieuze gedeelte is er ook ruimte voor plezier. Voorbeelden hiervan zijn evenementen zoals Tropical Tuesday – kennisopbouw, Funky Friday – vrijmibo, Triple Talks – ken je collega, Newsflash - informatief en inspirerend en LAN-party's. Tijdens de lunch dagen we je graag uit voor een potje FIFA, tafeltennis of tafelvoetbal. En als je echt sportief bent, begin je de werkdag met een paar minuutjes planken. Benieuwd naar alle andere leuke dingen bij Triple? Klik dan op de volgende link

Discover our culture


Wat vragen wij van jou?


In deze rol binnen de afdeling Development is ervaring met en passie voor API’s/ Backends onmisbaar. Je hebt daarnaast een analytische instelling en je bent een teamspeler.
Je hebt bij voorkeur ervaring met één of meer van de volgende technieken:
 • DevOps (API deployment);
 • oAuth/OpenID, of andere Identity and Access Management systemen;
 • DNS + HTTP protocol;
 • (basis) programmeren;

 • Belangrijk is:


 • HBO/WO werk- en denkniveau in een technische richting;
 • Communicatieve vaardigheden;
 • Bereid tot het behalen van certificering;
 • Analytisch en procedureel kunnen denken;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel in woord als geschrift.

 • Interesse?


  Ben je getriggerd en zie jij jezelf al werken bij Triple? Dan ontvangen we graag jouw sollicitatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Karen Warners, HR, te bereiken via telefoonnummer 072-5129516.

  Introduce Yourself


  Do you recognize yourself in the required profile? Then please apply immediately. We are very curious about your background and motivation!

  Sign Up for SPAM!


  Leave your name and address in the form below and we will send you an email when a new vacancy comes available.